Taube-afton med Martin Nyström på Villa Maritime den 20 november 2021

Välkommen till en unik afton på Restaurang Storm med Martin Nyström, författare till boken ”konsten att se långt – nya perspektiv på Evert Taube”. Denna kväll kommer det att spelas och sjungas en mängd av Evert Taubes låtar samt berättas om Marstrands specifika betydelse för Taube och bildandets av Taubes Värld

Till detta serverar vi en härlig 4 – rätters meny inspirerad av Jesper Taube, barnbarn till Evert och självklart finns ett trevligt vinpaket till detta med speciellt utvalda viner.

Kvällens Meny:

  • Chevregratinerade Musslor
  • Taubes klassiska fisksoppa Monsun
  • Pampas Stek Samboronbon
  • Sven-Bertils Äpplekaka

Kom gärna tidigt till Marstrand och njut av en promenad runt ön eller stanna över natten och upplev Taubes Marstrand som Martin berättat om.

Taube paket med 4-rätters middag, underhållning och del i dubbelrum hittar ni HÄR (länk till hemsida)

Pris för Taubekväll ink 4- rätters middag samt underhållning av Martin Nyström 995 kr

  • Dryckespaket (4 glas) 550 kr
  • Logi 995 kr per dubbelrum inkl. frukost
  • Logi 795 kr per enkelrum inkl. frukost

Boka

För bokning info@villa-maritime.se alt 0303-61025
OBS! Begränsat antal platser denna kväll! Först till kvarn…

Om Martin

Marin Nyström bor på Kössö i Göteborgs södra skärgård och är sedan 30 år musikkritiker på Dagens nyheter men med en livslång kärlek till Evert Taube, hans musik och diktning. Hanär också kåsör, trubadur och historiker.                                                                                                                                     Martin berättar:

Sommaren 1922 gör Taube en seglats längs den svenska kusten – från Stockholms ström till norra Bohuslän, vilket resulterade i prosaboken ”På kryss med Ellinor”, och når fram till Marstrand i Augusti                                   

” Det blev en fest som utav bara farten fortsatte en vecka över den beramade tiden och under veckan tror jag knappt att vi på ”Ellinor” någonsin låg mellan lakan. När vi riskerade att somna på stående fot klädde vi av oss, hoppade i sjön och vilade oss ”på saltvatten”.

Varmt välkoma denna kväll i Evert Taubes fotspår!